Gezichten

Scroll down

In dit deel schrijf ik iets over de mensen die ik ontmoet heb tijdens mijn stage in India. Collega’s, huisgenoten en vrienden. Helemaal onderaan vind je foto’s.


Bruno
Directeur van Samugam en oprichter van Jaly Home.
Bruno’s vader was directeur van Samugam, oorspronkelijk opgericht als organisatie voor mensen met een beperking/lepra. Bruno zag toen hij jong was andere kinderen de bananenbladeren waarop het voedsel geserveerd wordt tijdens een bruiloft uit de vuilnisbak pikken. In 2006 startte Bruno met de gypsies te werken. Jaly Home startte met 6 kinderen in een gehuurd huisje om kinderen onderdak en onderwijs te geven. Ondertussen is Samugam uitgegroeid tot een organisatie met een veel grotere capaciteit. Verder is Bruno ook actief in de reclamewereld. Dat komt trouwens ook van pas voor de fondsenwerving. Je ziet dat hij goed is in boodschappen overbrengen en netwerken.
Via deze link vind je een voorbeeld van een spotje dat hij maakte.
Bruno is een man met een enorm groot, warm hart. Naast het feit dat hij getrouwd is en al vader is van één zoon is hij dat ook voor veel kinderen en zelfs sommige medewerkers in Jaly Home. Hij is enorm toegewijd om zoveel mogelijk (kwetsbare) mensen of meer specifiek kinderen, een betere levenskwaliteit aan te bieden.

Divya
25 jaar.
Divya was oorspronkelijk één van de kwetsbare kinderen waarover Bruno zich ontfermde. Als kind verloor ze haar ouders. Ze liep weg van huis en belde naar Child Line waardoor ze bij Bruno terechtkwam tijdens de start van Jaly Home.
Bruno gaf haar ondertussen een job als sociaal werkster en all-round medewerker in Samugam. Ze heeft enorm veel verantwoordelijkheden en liefde voor de kinderen.

Ranjitha
23 jaar.
Divya haalde haar jongere zus, Ranjitha naar Jaly Home toen ook hun grootvader overleed.  Zij heeft een diploma als verpleegster en is ondertussen ook werkzaam in Jaly Home als all-round medewerkster en verzorgster. Ze helpt mee de vrede te bewaren in Jaly Home, kookt voor de kinderen en is ook verantwoordelijk voor de maaltijden van het jongenstehuis.

Push
Is al sinds de start van Jaly Home betrokken als ‘compagnon’ van Bruno. Oorspronkelijk heeft hij een diploma als computer ingenieur maar ondertussen is hij ook zijn opleiding sociaal werk aan het afwerken. Hij past al jaren de sociaal werk praktijken toe, maar voor de administratie van de overheid en om de officiële functie als ‘…’ uit te voeren, moet hij het diploma halen. Hij is verantwoordelijk voor de organisatie van de gypsycommunity en van de naaiafdeling ‘Sewing The Seeds’. Hij is zeer een harde werker.

Lakshmi
Manager van het naaiatelier. Alleenstaande moeder die andere vrouwen opleidt tot naaisters en verantwoordelijk is voor de taakverdeling in het naaiatelier.

Mani
Werkt part-time als accountant in Jaly Home, daarnaast . Zij is ook al betrokken vanaf de start van Jaly Home samen met Push, Bruno en Divya.

Sankar
Verantwoordelijk voor muzieklessen en all-round.

Ramesh
Verantwoordelijk voor jongenstehuis.

Poovarasan
Verantwoordelijk voor jongenstehuis.

Baskar
Verantwoordelijk voor ophalen en brengen van de kinderen naar school of voor andere activiteiten.

Kowsi
Eerste student.

Dechin
Vriendin, 25 j – Oorspronkelijk van Noord-India: haar ouders zijn van  –, ze woonde in New Delhi voor ze in het kader van haar doktersopleiding naar Pondicherry kwam. Interessant om naast mijn collega’s en kinderen binnen Samugam, ook jonge mensen die afkomstig zijn uit grote steden te ontmoeten. De contradicties in India zijn groot. De eerste maanden leerde ik de traditionele cultuur van India kennen op mijn stageplaats waarbij het cultuurverschil énorm groot is. Hoe meer ik meer ik met Dechin en Priyanka omging, hoe meer ik merkte welke verschillen er kunnen zijn bij de nieuwe generatie en bij jongeren die uit steden komen. Het hangt er ook erg van af hoe traditioneel of modern de ouders zijn.

Priyanka
Vriendin, 30 j- Oorspronkelijk van New Delhi. Heeft lang gewerkt als redactrice voor een groot bedrijf in Delhi en werkt nu op afstand als marketing consultant voor Nutrition International en is verhuisd naar Pondicherry voor minstens 2 jaar om haar boek te schrijven dat een feministisch perspectief van de mythe ‘Ramayana’ zal beschrijven. Ondertussen is ze ook vrijwilliger bij Auroville radio en tv.

Sharmila
Mijn huisbazin/Airbnb Host. Jonge vrouw, 26 jaar, uit een rijkere, tamelijk traditionele familie. Ze heeft een peutertje van 1 jaar en een man die in Londen woont.

Ellie
Huisgenoot voor de maand april. Australische vijftiger. Yogatherapeute en in Pondicherry als stagiair.
We konden onze ervaringen en soms frustraties over de manier van werken in India met elkaar delen.

Anoushka
Huisgenoot. Jong meisje (21) uit Bangalore, was in Pondicherry voor haar stage als sociaal werkster voor 3 weken. Heel jong van geest maar boeiend om te zien en horen hoe het merendeel van de moderne jongeren leeft in een grote stad.

It's only fair to share...Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest