Around the world

Scroll down

Mijn naam is Lotte Kranzen en ik heb een achtergrond in architectuur. Momenteel volg het postgraduaat duurzame ontwikkeling aan de Vives-Howest in Kortrijk, waarvoor ik eind januari vertrek naar Ghana voor een stage in het Via Via Café Accra. Aangezien ik me daar zal inzetten voor duurzaam toerisme en ik dagelijks uitkijk naar de volgende reis die ik maak, vond ik het toepasselijk me voor te stellen aan de hand van mijn voorgaande ervaringen. Ze zijn gerangschikt per continent en vervolgens chronologisch in de tijd. Ik hoop dat ze je inspireren!

Het reisgen zit in de familie. Al van jongs af aan gingen we skiën in Italië of kamperen in Frankrijk. Langzamerhand groeide het besef dat toerisme vaak gepaard gaat met een enorme ecologische impact en dat wil ik graag veranderen. Ik reisde reeds op alle mogelijke manieren waardoor ik leerde dat je makkelijk je voetafdruk op verplaatsing kan verlagen. Neem net als ik eens de trein, de bus, de metro, de fiets… Doe zo veel mogelijk te voet, goed voor je lichaam, de planeet en je reiservaring! Kies in plaats van die reusachtige hotelketens, die er overal ter wereld toch hetzelfde uitzien, eens voor een jeugdherberg, gastgezin, de tent, een camper… Sta korter bij de bevolking, ga winkelen in de lokale supermarkten, geniet van de plaatselijke keuken in dat klein restaurant ver afgelegen van de grote straat… Ga niet te ver en ontdek het verborgen paradijs in eigen land. Kies voor duurzaam reizen, zodat iedereen nog lang van de wonderen van de wereld kan genieten!

It's only fair to share...Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest