Being a child is their job!

Scroll down

ABCs and Rice voorziet gratis onderwijs zowel in het Engels als in het Khmer. Er zijn ook diverse voedselprogramma’s om de kinderen te voorzien van gezonde maaltijden. 270 leerlingen en hun families worden ondersteund via voedsel en onderwijs.

Het startte allemaal in 2010 in een hut gemaakt van bamboe. Men wou Engels leren aan de kinderen uit de buurt. Maar de kinderen kwamen van overal om deze lessen te volgen. Binnen het jaar werd de school uitgebreid tot 5 klaslokalen vol met leergierige kinderen. Door de financiële steun van enkele investeerders was deze uitbreiding mogelijk. In 2018 had de organisatie 6 klaslokalen waaronder ook een kleuterschool. Dit jaar werd een 7de klaslokaal gebouwd.

52605559_2009192245846348_329974988662636544_n

Men bouwde ook een boerderij die de school voorzag van eten, eieren, vlees en vis voor “The Breakfast Club”. De controle van deze boerderij kwam onder de verantwoordelijkheid van 4 gezinnen die zonder deze boerderij anders dakloos zouden zijn.

Met de organisatie wil men er vooral voor zorgen dat de families en kinderen de armoedecirkel kunnen doorbreken. Dit wil men bereiken doormiddel van educatie. Het fysieke en psychische welzijn van de kinderen en de families zo goed mogelijk ondersteunen en verzorgen is hun missie.

De organisatie beschermt ook de kinderen. Men creëert een veilige omgeving voor iedereen zowel tijdens de lessen als tijdens andere activiteiten. Het is belangrijk om als vrijwilliger te herinneren waar de kinderen vandaan komen. Sommige leven in een zeer harde thuissituatie waardoor ze soms verdrietig of boos kunnen zijn. Het is daarom zeer belangrijk kom rekening te houden met deze gevoeligheden en geduldig om te gaan met de kinderen. Tijdens de activiteiten is het goed om geen gewelddadige spelletjes te spelen of geen kinderen uit te sluiten.

In deze video vertellen enkele leerlingen van ABC’s and Rice hoe hun dag in elkaar zit. Deze video werd gemaakt door een andere vrijwilliger Lindsey Rutherford.

Om de organisatie draaiende te houden, werken we met heel wat mensen in de organisatie. Hier heb je een kort overzicht van de mensen die op ABC’s and Rice werken. Naast vaste werknemers werken er ook heel vrijwilligers. Op onderstaande Piktochart heb je een overzicht van verschillende taken die je als vrijwilliger kan uitvoeren.

Zoals je hierboven al hebt gelezen biedt ABC’s naast onderwijs de leerlingen en hun families ook ondersteund met verschillende voedselprogramma’s.
Om de aanwezig van de leerlingen te verzekeren krijgen de leerlingen maandelijks een hoeveelheid rijst gebaseerd op hun aanwezigheid. 8 kg wanneer ze iedere dag naar school komen. Wanneer ze 1 dag missen, ontvangen ze 7kg. 2 dagen gemist leidt tot 6kg enzovoort. Op ABC’s and Rice vinden we aanwezigheid zeer belangrijk, afwezige leerlingen nemen een plaats in van een leerling die misschien wel iedere dag naar school zou komen.

Volgende video toont hoe zo’n Rice Day in z’n werk gaat. Brayan onze Franse stagiair maakte volgende video.

Ik mag ook met trots melden dat er sinds kort een nieuw voedselprogramma bestaat. De voedselbank. Als projectleider van dit project was ik dolgelukkig na de opening op zondag. Het was een prachtige dag. Monniken zegenden het huis en alle mensen aanwezig. De voedselbank zal een extra hulp zijn voor families in nood. Wanneer er een inkomen wegvalt, iemand is ziek in de familie of er is een sterfgeval, is het soms moeilijk voor de families om hun gezin te voeden. Via een puntensysteem kunnen de families boodschappen doen in onze voedselbank.

Lindsey maakte een korte video van de opening.

Ik zou nog duizenden woorden over ABC’s and Rice kunnen schrijven, maar dan nog zou dit niet genoeg zijn om deze organisatie de credit te geven die het verdient!

It's only fair to share...Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest