De Parel van Afrika

Scroll down

How far we travel in life matters far less than those we meet along the way – Mark Twain

Winston Churchill had het vroeger al rap in het snuitje dat Oeganda ‘de parel is van Afrika’. Deze fameuze slogan wordt elke dag bevestigd. Wondermooie natuur en prachtige mensen. Overdonderd door verhalen van collega’s, nieuwe vrienden, bodaboda drivers, kinderen van het schooltje, mijn buren en zo veel meer.

Zoals veel landen in dit tijdperk zijn er op straat verschillende nationaliteiten te bespeuren. Zo word ik uitgenodigd bij mijn Jeemse buren voor een uitgebreid buffet, stopt mijn bodaboda driver omdat ik het lokale eten van dat ene kraampje moet proeven en is het Indisch restaurant om de hoek een ‘must’ als je in Entebbe verblijft. Moeilijk om dit allemaal neer te pennen, dus opzoek gegaan naar een andere oplossing. Hieronder is er een sneak peak te lezen van de start van mijn vriendenboek. Ja, je leest het goed. Je weet wel dat boekje dat in de lagere school altijd werd rondgedeeld.

Een deeltje uit het Mzungu’s vriendenboek is voor deze post gedigitaliseerd, voor de geïnteresseerden, altijd welkom in Entebbe om hier eens door te bladeren en zelf iets te schrijven.

It's only fair to share...Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest