Le visage de Nadège

Scroll down

Vergroot

visage
'Rêveuse'

Ondertussen ben ik al een tijdje terug uit Togo. Ik heb anderhalve maand doorgebracht in de stad Kara. Kara ligt in het Noorden van Togo. Samen met de lokale partnerorganisatie A3E (Amis de l’Environnement et de l’Enfant Epanoui) heb ik prachtige projecten mogen ondersteunen. Tijdens mijn verblijf heb ik heel wat inspirerende mensen ontmoet. Dankzij hen ben ik ontelbare ervaringen rijker. Één van die inspirerende mensen is Nadège.

Vergroot

weloude
'Nadège, une femme qui aime transforme le monde' (Jacques de Bourbon-Busset)

In dit portret maak je kennis met een ondernemende vrouw. Nadège onderhoudt met hart en ziel de schooltuin in de school van Weloude (Weloude is een kleine community ongeveer 10 km van Kara). Nadège woont zelf ook in de community en woont op wandelafstand van de school. Een community is een kleine gemeenschap waar enkele mensen samenleven in verschillende huisjes.

Met de steun van de Provincie West-Vlaanderen kon Terr@dialoog een waterpomp plaatsen. Voordien was water niet toegankelijk op het schoolplein. Dankzij de waterpomp heeft de school een tuintje kunnen aanleggen. Van bij het opstarten van de groentetuin tot op heden is Nadège van de partij. De tuin levert de school en de community een mooie groenteopbrengst op. Nadège is dan ook heel trots dat zij verantwoordelijk is van deze tuin.

Vergroot

dd
De waterpomp op de School van Weloude, geplaatst met de steun van Provincie West-Vlaanderen.

In onderstaande afbeelding visualiseer ik de meest essentiële stappen die Nadège onderneemt om een tuintje te bekomen. De zonnebloem kijkt altijd richting het zonlicht. En dat doet Nadège ook. Net zoals de zonnebloem, straalt Nadège vrolijkheid, trots en eenvoud uit. Je begint onderaan met lezen, bij de kiem. En zo lees je naar boven toe.

It's only fair to share...Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest