Noord-Ethiopië: Tips, Tricks & Anekdotes

Scroll down

Ondertussen is de stage in Ethiopië al 2 maand achter de rug. Ik moet zeggen dat het avontuur, de plaats en de mensen me nog altijd nauw aan het hart liggen. De ervaringen die ik meegemaakt hebben zullen me gegarandeerd bij blijven. Om de volledige betovering van Ethiopië te begrijpen, moet je er zelf naar toe te gaan. Met behulp van dit bericht geef ik tips en tricks voor degenen die geïnteresseerd zijn om er zelf op stage of op reis te gaan.

De beste periode om Noord-Ethiopië een bezoek te brengen is na het regenseizoen die kan duren van juni tot september. Het landschap is er groen en mooie watervallen kunnen bezocht en bewonderd worden. Dit blijft helaas niet duren, ik bezocht Noord-Ethiopië van februari tot begin juni. Deze periode is de droogste, waar de waterschaarste pas echt duidelijk wordt en je merkt dat een project voor water en sanitatie zeker niet overbodig is.

Engels is niet altijd voor de hand liggend, in steden valt dit goed mee maar in rurale gebieden kunnen vaak enkel de gestudeerden beter Engels. In Ethiopië zijn er 80 verschillende talen, ik koos ervoor om ter plaatse de basis van de plaatselijke taal (Tigriaans) te leren. Voor mij ging dit echter heel moeilijk maar de poging werd wel geapprecieerd door de plaatselijke bevolking. Een tip om de taal beter te onthouden is om sleutelwoorden op te schrijven in een boekje. Als je van plan bent om meer dan het noorden te bezoeken leer je het best Amhaars. Dit is de officiële taal in Ethiopië en wordt overal gesproken.

Door onderstaande foto’s probeer ik jullie te tonen wat ik mee maakte en geef ik nog wat specifiekere tips.

Mijn nadruk lag nu enkel op Noord-Ethiopië, daarnaast bevat Ethiopië nog zoveel opmerkelijke bezienswaardigheden en bied enorm veel variatie in natuur en cultuur. Het liefst bezoek ik dit fantastisch land zo snel mogelijk opnieuw.

It's only fair to share...Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest